Neem Friendweb Green

  • “Meer dan helft van bijstandsgerechtigden is migrant”

    Voor het vijfde kwartaal op rij is het aantal mensen in de bijstand toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Opvallend: meer dan de helft van de bijstandsgerechtigden heeft een migratieachtergrond. Eind september ontvingen 404.000 mensen een bijstandsuitkering.

    Dat is een stijging van 6% vergeleken met het kwartaal ervoor en de vijfde stijging op rij, aldus het CBS. De bijstand bedraagt zo’n 1300 euro per maand voor een alleenstaande en 1870 euro voor samenwoners of gehuwden.

    De meerderheid van de ontvangers, 55%, is in het buitenland geboren of heeft ouders uit een ander land. Daarvan komt het overgrote deel, 208.000 mensen, uit een land buiten de Europese Unie.
    “Meer dan helft van bijstandsgerechtigden is migrant” Voor het vijfde kwartaal op rij is het aantal mensen in de bijstand toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Opvallend: meer dan de helft van de bijstandsgerechtigden heeft een migratieachtergrond. Eind september ontvingen 404.000 mensen een bijstandsuitkering. Dat is een stijging van 6% vergeleken met het kwartaal ervoor en de vijfde stijging op rij, aldus het CBS. De bijstand bedraagt zo’n 1300 euro per maand voor een alleenstaande en 1870 euro voor samenwoners of gehuwden. De meerderheid van de ontvangers, 55%, is in het buitenland geboren of heeft ouders uit een ander land. Daarvan komt het overgrote deel, 208.000 mensen, uit een land buiten de Europese Unie.
    Leuk
    2
    ·284 x bekeken
  • Aldus, onze frikandellenbos specialist.
    Aldus, onze frikandellenbos specialist.
    Leuk
    Geweldig
    4
    ·136 x bekeken
  • Tarieven voor drinkwater volgend jaar verder omhoog

    Vitens verhoogt in 2025 de prijs van zijn drinkwater met ruim 10 procent. De zes miljoen klanten gaan bij een gemiddeld verbruik in totaal 22 euro meer betalen dan dit jaar. Ook bij een aantal andere leveranciers stijgen de prijzen.

    Vitens levert aan huishoudens in onder meer Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Friesland. Het is met afstand de grootste leverancier van het land.

    Vooral de variabele kosten gaan omhoog, terwijl de stijging van het vastrecht beperkt blijft. Een gemiddeld huishouden is door de prijsveranderingen komend jaar 227 euro kwijt. Dat is dit jaar nog 205 euro.

    Mogelijk valt de drinkwaterrekening komend jaar nog wat hoger uit, omdat de belasting op leidingwater voor 2025 nog door het kabinet moet worden vastgesteld. Dat gebeurt in december.

    "Net als andere sectoren hebben we natuurlijk te maken met inflatie", legt bestuursvoorzitter Tjeerd Roozendaal uit. "Daarnaast moeten we de komende jaren fors investeren in de drinkwatervoorziening."

    Het gaat dan onder meer om de zoektocht naar nieuwe plekken om grondwater op te pompen. "Zonder nieuwe bronnen lukt het niet om in de toekomst iedereen van drinkwater te voorzien", vertelt Roozendaal. Ook moet Vitens oude waterleidingen vervangen en nieuwe aanleggen.

    De verwachting is dat het waterverbruik de komende jaren stijgt door groei van de bevolking en de economie. Ook het warmere weer als gevolg van klimaatverandering zorgt voor extra vraag.

    Vitens is niet de enige leverancier die zijn tarieven opschroeft. Ook klanten van onder meer Brabant Water, PWN, Dunea en Oasen krijgen een stijging voor de kiezen, al gaat het soms maar om kleine prijswijzigingen.

    Begin dit jaar zijn de tarieven ook al omhooggegaan. In sommige gevallen ging het om stijgingen van meer dan 10 procent.
    Tarieven voor drinkwater volgend jaar verder omhoog Vitens verhoogt in 2025 de prijs van zijn drinkwater met ruim 10 procent. De zes miljoen klanten gaan bij een gemiddeld verbruik in totaal 22 euro meer betalen dan dit jaar. Ook bij een aantal andere leveranciers stijgen de prijzen. Vitens levert aan huishoudens in onder meer Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Friesland. Het is met afstand de grootste leverancier van het land. Vooral de variabele kosten gaan omhoog, terwijl de stijging van het vastrecht beperkt blijft. Een gemiddeld huishouden is door de prijsveranderingen komend jaar 227 euro kwijt. Dat is dit jaar nog 205 euro. Mogelijk valt de drinkwaterrekening komend jaar nog wat hoger uit, omdat de belasting op leidingwater voor 2025 nog door het kabinet moet worden vastgesteld. Dat gebeurt in december. "Net als andere sectoren hebben we natuurlijk te maken met inflatie", legt bestuursvoorzitter Tjeerd Roozendaal uit. "Daarnaast moeten we de komende jaren fors investeren in de drinkwatervoorziening." Het gaat dan onder meer om de zoektocht naar nieuwe plekken om grondwater op te pompen. "Zonder nieuwe bronnen lukt het niet om in de toekomst iedereen van drinkwater te voorzien", vertelt Roozendaal. Ook moet Vitens oude waterleidingen vervangen en nieuwe aanleggen. De verwachting is dat het waterverbruik de komende jaren stijgt door groei van de bevolking en de economie. Ook het warmere weer als gevolg van klimaatverandering zorgt voor extra vraag. Vitens is niet de enige leverancier die zijn tarieven opschroeft. Ook klanten van onder meer Brabant Water, PWN, Dunea en Oasen krijgen een stijging voor de kiezen, al gaat het soms maar om kleine prijswijzigingen. Begin dit jaar zijn de tarieven ook al omhooggegaan. In sommige gevallen ging het om stijgingen van meer dan 10 procent.
    ·558 x bekeken
  • Faber verwacht niet dat asielnotitie landsadvocaat openbaar wordt.

    De notitie van de landsadvocaat over het gebruik van het asielnoodrecht wordt niet openbaar, verwacht asielminister Marjolein Faber. De ministerraad buigt zich deze vrijdag over het stuk, waar onder meer NSC-leider Pieter Omtzigt om heeft gevraagd. Aanvankelijk werd ontkend dat de notitie überhaupt bestond.

    "We hebben in de ministerraad afgesproken dat de stukken die niet bij de betrokken ministers zijn aangekomen, niet openbaar worden gemaakt", zegt Faber. "Ik heb het nooit gezien." Ze gaat ervan uit dat deze afspraak blijft gelden.

    De minister spreekt nu van een "benen-op-tafeloverleg", waarbij juristen van haar ministerie brainstormden over het gebruik van het asielnoodrecht. In de Tweede Kamer leefden twijfels of het wel juridisch houdbaar was om een asielcrisis uit te roepen en daarmee delen van de Vreemdelingenwet buiten werking te stellen. "Juristen van mijn ministerie waren aan het nadenken hoe ze om moesten gaan met die noodwet", vertelt Faber. "Toen hebben ze advies gevraagd, mondeling, aan de landsadvocaat, om te kijken of ze volledig waren."
    Faber verwacht niet dat asielnotitie landsadvocaat openbaar wordt. De notitie van de landsadvocaat over het gebruik van het asielnoodrecht wordt niet openbaar, verwacht asielminister Marjolein Faber. De ministerraad buigt zich deze vrijdag over het stuk, waar onder meer NSC-leider Pieter Omtzigt om heeft gevraagd. Aanvankelijk werd ontkend dat de notitie überhaupt bestond. "We hebben in de ministerraad afgesproken dat de stukken die niet bij de betrokken ministers zijn aangekomen, niet openbaar worden gemaakt", zegt Faber. "Ik heb het nooit gezien." Ze gaat ervan uit dat deze afspraak blijft gelden. De minister spreekt nu van een "benen-op-tafeloverleg", waarbij juristen van haar ministerie brainstormden over het gebruik van het asielnoodrecht. In de Tweede Kamer leefden twijfels of het wel juridisch houdbaar was om een asielcrisis uit te roepen en daarmee delen van de Vreemdelingenwet buiten werking te stellen. "Juristen van mijn ministerie waren aan het nadenken hoe ze om moesten gaan met die noodwet", vertelt Faber. "Toen hebben ze advies gevraagd, mondeling, aan de landsadvocaat, om te kijken of ze volledig waren."
    ·286 x bekeken
  • BAM! Zorgakkoord staat op omvallen: gemeenten eisen miljoenen euro's

    Slecht nieuws voor zorgminister Fleur Agema. Ze is druk bezig om de zorg te redden in ons land - of dat in ieder geval te proberen. Maar wat blijkt? Het zorgakkoord tussen het Rijk en gemeenten kon weleens klappen. Gemeenten zijn woest op het Rijk, en het Rijk is klaar met de gemeenten. Gaat het los?

    In 2022 sloot het kabinet Rutte IV het "Integraal Zorgakkoord (IZA) met de gemeenten. Dat moest toen omdat het Rijk wilde dat gemeenten bepaalde zorgtaken zouden uitvoeren, maar die wilden daar weer op hun beurt geld voor zien. Er ontstond een explosieve situatie... maar uiteindelijk kwamen ze er dan toch uit.

    Dat akkoord explodeert vandaag mogelijk. Nederlandse gemeenten willen zich er namelijk niet meer aan houden. De reden? Zij zeggen dat de staat de afspraken niet nakomt; afspraken die gemaakt zouden zijn om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden.
    Enkele jaren geleden besloot het Rijk dat het minder aan zorg wilde doen. Gemeenten moesten dat maar doen. Die wilden dat wel, maar dan alleen als ze een bijbehorend budget kregen. Geld dus.

    Dat werd geregeld. Het geld zou er komen, en gemeenten zouden dan een zorgplicht op zich nemen. Afspraak is afspraak.

    Maar nu is het hommeles. En niet een beetje ook. De gemeenten zeggen namelijk dat ze niet voldoende geld van het Rijk krijgen. Het is gewoon niet genoeg. Het probleem? Het Rijk en de gemeenten zijn het niet eens over de definitie van "genoeg."

    Daar komt bij dat het Rijk vindt dat gemeenten niet goed omgaan met de vele miljoenen die ze hebben gekregen voor de zorg. Je zou kunnen denken dat dit waarschijnlijk onzin is, maar dat valt mee. Volgens een expert van BNR klopt die klacht van het Rijk eigenlijk wel. Gemeentes willen heel veel geld, maar geven het vervolgens uit als een dronken matroos.
    Maar goed, de gemeenten vinden dat dus onzin. Zij hameren erop dat ze te weinig krijgen. Het Rijk moet dus bijleggen. Het zal niemand verbazen dat dit op zijn beurt tegen het zere been is van PVV, NSC, BBB en VVD. Die coalitiepartijen moeten immers - vinden ze zelf tenminste - al elke euro tellen voor ze iets uitgeven. Zo, hop, even miljoenen en miljoenen voor gemeenten kan niet zomaar even.

    En dus is het zeer wel mogelijk dat het zorgakkoord vandaag klapt. Dit is natuurlijk een immens probleem, niet in de laatste plaats voor Nederlanders zelf. Als iets geen 'ver van mijn bedshow' is, dan is het natuurlijk de zorg. Als gemeenten die taken gewoon niet meer uitvoeren hebben heel veel Nederlanders een gigantisch probleem.

    Het goede nieuws? Het lijkt erop dat het Rijk dit ook begrijpt. Er wordt dan ook vanuit gegaan dat het kabinet Schoof water bij de wijn doet en de gemeenten uiteindelijk geeft wat ze eisen.
    Het slechte nieuws? Waar zo'n kabinet nog wel wat gevoelig is voor de gevoelens van kiezers geldt dat totaal niet voor gemeenten. Die zullen dan lekker blijven smijten met de miljoenen die ze van het Rijk krijgen - miljoenen belastinggeld.
    BAM! Zorgakkoord staat op omvallen: gemeenten eisen miljoenen euro's Slecht nieuws voor zorgminister Fleur Agema. Ze is druk bezig om de zorg te redden in ons land - of dat in ieder geval te proberen. Maar wat blijkt? Het zorgakkoord tussen het Rijk en gemeenten kon weleens klappen. Gemeenten zijn woest op het Rijk, en het Rijk is klaar met de gemeenten. Gaat het los? In 2022 sloot het kabinet Rutte IV het "Integraal Zorgakkoord (IZA) met de gemeenten. Dat moest toen omdat het Rijk wilde dat gemeenten bepaalde zorgtaken zouden uitvoeren, maar die wilden daar weer op hun beurt geld voor zien. Er ontstond een explosieve situatie... maar uiteindelijk kwamen ze er dan toch uit. Dat akkoord explodeert vandaag mogelijk. Nederlandse gemeenten willen zich er namelijk niet meer aan houden. De reden? Zij zeggen dat de staat de afspraken niet nakomt; afspraken die gemaakt zouden zijn om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Enkele jaren geleden besloot het Rijk dat het minder aan zorg wilde doen. Gemeenten moesten dat maar doen. Die wilden dat wel, maar dan alleen als ze een bijbehorend budget kregen. Geld dus. Dat werd geregeld. Het geld zou er komen, en gemeenten zouden dan een zorgplicht op zich nemen. Afspraak is afspraak. Maar nu is het hommeles. En niet een beetje ook. De gemeenten zeggen namelijk dat ze niet voldoende geld van het Rijk krijgen. Het is gewoon niet genoeg. Het probleem? Het Rijk en de gemeenten zijn het niet eens over de definitie van "genoeg." Daar komt bij dat het Rijk vindt dat gemeenten niet goed omgaan met de vele miljoenen die ze hebben gekregen voor de zorg. Je zou kunnen denken dat dit waarschijnlijk onzin is, maar dat valt mee. Volgens een expert van BNR klopt die klacht van het Rijk eigenlijk wel. Gemeentes willen heel veel geld, maar geven het vervolgens uit als een dronken matroos. Maar goed, de gemeenten vinden dat dus onzin. Zij hameren erop dat ze te weinig krijgen. Het Rijk moet dus bijleggen. Het zal niemand verbazen dat dit op zijn beurt tegen het zere been is van PVV, NSC, BBB en VVD. Die coalitiepartijen moeten immers - vinden ze zelf tenminste - al elke euro tellen voor ze iets uitgeven. Zo, hop, even miljoenen en miljoenen voor gemeenten kan niet zomaar even. En dus is het zeer wel mogelijk dat het zorgakkoord vandaag klapt. Dit is natuurlijk een immens probleem, niet in de laatste plaats voor Nederlanders zelf. Als iets geen 'ver van mijn bedshow' is, dan is het natuurlijk de zorg. Als gemeenten die taken gewoon niet meer uitvoeren hebben heel veel Nederlanders een gigantisch probleem. Het goede nieuws? Het lijkt erop dat het Rijk dit ook begrijpt. Er wordt dan ook vanuit gegaan dat het kabinet Schoof water bij de wijn doet en de gemeenten uiteindelijk geeft wat ze eisen. Het slechte nieuws? Waar zo'n kabinet nog wel wat gevoelig is voor de gevoelens van kiezers geldt dat totaal niet voor gemeenten. Die zullen dan lekker blijven smijten met de miljoenen die ze van het Rijk krijgen - miljoenen belastinggeld.
    ·530 x bekeken
  • Luchtvaartmaatschappij wil gewichtscontroles passagiers uitvoeren: ‘Kleine prijs veiligheid’

    Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland, heeft onlangs een innovatieve stap gezet die in de reiswereld voor enige beroering heeft gezorgd: het introduceren van vrijwillige gewichtscontroles voor passagiers voorafgaand aan hun vlucht.

    Dit initiatief is bedoeld om de operationele efficiëntie en veiligheid te verbeteren door meer accurate vluchtdata te verzamelen.

    De aankondiging heeft een levendige discussie aangewakkerd, zowel online als binnen de reizigersgemeenschap, na het verschijnen van virale video’s op TikTok waarin te zien is hoe een passagier wordt gevraagd om op de weegschaal te stappen.

    Deze stap van Finnair roept vragen op over de afweging tussen het belang van veiligheidsmaatregelen en de bescherming van persoonlijke privacy.

    De meningen zijn verdeeld: sommige mensen uiten hun zorgen over privacy en de mogelijkheid van discriminatie, terwijl anderen de noodzaak van nauwkeurige gewichtsbepaling voor de vliegveiligheid benadrukken.

    “Een sterke veiligheidscultuur is essentieel in de luchtvaartindustrie, en als dat betekent dat we vrijwillig ons gewicht moeten delen, dan is dat een kleine prijs voor veiligheid,” aldus een reactie op sociale media die de maatregel ondersteunt.

    Finnair benadrukt dat deelname aan de gewichtscontrole volledig vrijwillig is, een belangrijk detail dat gericht is op het waarborgen van respect voor de privacy van passagiers.

    De introductie van gewichtscontroles door Finnair brengt een grotere discussie aan het licht over hoe luchtvaartmaatschappijen een evenwicht kunnen vinden tussen het garanderen van de veiligheid van vluchten en het handhaven van de privacy en waardigheid van de passagiers.

    Het is cruciaal dat luchtvaartmaatschappijen duidelijk communiceren over hun beleid en procedures, en tegelijkertijd de rechten van de reizigers eerbiedigen.

    Met deze nieuwe richtlijn bevindt Finnair zich mogelijk aan het begin van een trend die andere maatschappijen kunnen volgen.

    Het zal boeiend zijn om te observeren hoe deze dynamiek zich ontwikkelt, hoe andere luchtvaartmaatschappijen zullen reageren, en hoe passagiers wereldwijd zich aanpassen aan deze nieuwe benadering van vliegveiligheid.
    Luchtvaartmaatschappij wil gewichtscontroles passagiers uitvoeren: ‘Kleine prijs veiligheid’ Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland, heeft onlangs een innovatieve stap gezet die in de reiswereld voor enige beroering heeft gezorgd: het introduceren van vrijwillige gewichtscontroles voor passagiers voorafgaand aan hun vlucht. Dit initiatief is bedoeld om de operationele efficiëntie en veiligheid te verbeteren door meer accurate vluchtdata te verzamelen. De aankondiging heeft een levendige discussie aangewakkerd, zowel online als binnen de reizigersgemeenschap, na het verschijnen van virale video’s op TikTok waarin te zien is hoe een passagier wordt gevraagd om op de weegschaal te stappen. Deze stap van Finnair roept vragen op over de afweging tussen het belang van veiligheidsmaatregelen en de bescherming van persoonlijke privacy. De meningen zijn verdeeld: sommige mensen uiten hun zorgen over privacy en de mogelijkheid van discriminatie, terwijl anderen de noodzaak van nauwkeurige gewichtsbepaling voor de vliegveiligheid benadrukken. “Een sterke veiligheidscultuur is essentieel in de luchtvaartindustrie, en als dat betekent dat we vrijwillig ons gewicht moeten delen, dan is dat een kleine prijs voor veiligheid,” aldus een reactie op sociale media die de maatregel ondersteunt. Finnair benadrukt dat deelname aan de gewichtscontrole volledig vrijwillig is, een belangrijk detail dat gericht is op het waarborgen van respect voor de privacy van passagiers. De introductie van gewichtscontroles door Finnair brengt een grotere discussie aan het licht over hoe luchtvaartmaatschappijen een evenwicht kunnen vinden tussen het garanderen van de veiligheid van vluchten en het handhaven van de privacy en waardigheid van de passagiers. Het is cruciaal dat luchtvaartmaatschappijen duidelijk communiceren over hun beleid en procedures, en tegelijkertijd de rechten van de reizigers eerbiedigen. Met deze nieuwe richtlijn bevindt Finnair zich mogelijk aan het begin van een trend die andere maatschappijen kunnen volgen. Het zal boeiend zijn om te observeren hoe deze dynamiek zich ontwikkelt, hoe andere luchtvaartmaatschappijen zullen reageren, en hoe passagiers wereldwijd zich aanpassen aan deze nieuwe benadering van vliegveiligheid.
    ·411 x bekeken
  • Joh, water, gas en elektra duurder, een jaarlijkse stijging van de ziektekostenpremies etc. tegenover een plusje van 1,84% via het #ABP. Hoe vinden de (r)overheid en #pensioenfondsen zelf dat het gaat?

    #inflatie #water #energie #pensioen

    https://oost.nl/nieuws/2998151/drinkwater-stijgt-flink-in-prijs-huishoudens-straks-zon-23-euro-duurder-uit
    Joh, water, gas en elektra duurder, een jaarlijkse stijging van de ziektekostenpremies etc. tegenover een plusje van 1,84% via het #ABP. Hoe vinden de (r)overheid en #pensioenfondsen zelf dat het gaat? #inflatie #water #energie #pensioen https://oost.nl/nieuws/2998151/drinkwater-stijgt-flink-in-prijs-huishoudens-straks-zon-23-euro-duurder-uit
    1 Reacties ·557 x bekeken
  • Gemeenten blijven sleutelspelers in inkomenszekerheid.

    De aandacht voor bestaanszekerheid neemt toe, vooral nu het een belangrijk thema is in de politieke debatten en het regeerprogramma van PVV, VVD, NSC, en BBB. Deze groeiende focus biedt hoop voor inwoners die worstelen met inkomenszekerheid, maar het stelt ook gemeenten voor de uitdaging om hun rol op een nieuwe manier in te vullen.

    Inkomenszekerheid is een essentieel onderdeel van bestaanszekerheid. De afgelopen jaren is het probleem van inkomensonzekerheid voor steeds meer mensen zichtbaar geworden. De landelijke overheid is een centrale speler in het bieden van een sociaal vangnet, maar het blijft onzeker of de maatregelen die de komende jaren worden genomen voldoende zijn om de kern van het probleem aan te pakken.

    Dit betekent dat gemeenten in de praktijk een cruciale rol blijven spelen. Ze zijn immers de eerste toegangspoort tot ondersteuning voor hun inwoners, en kunnen maatwerk leveren om hen te helpen met hun specifieke financiële en sociale situatie. Toch blijft het voor veel gemeenten een uitdaging om de dienstverlening effectief en toegankelijk te houden, vooral in tijden van financiële druk.

    Belangrijk is dat gemeenten niet alleen bestaande regelingen optimaal blijven benutten, maar ook innovatieve en toegankelijke vormen van ondersteuning ontwikkelen die aansluiten bij de dagelijkse werkelijkheid van de inwoners. In het complexe systeem van toeslagen en regelingen is het dan ook essentieel dat gemeenten zich richten op begrijpelijke en laagdrempelige hulp, zodat mensen niet alleen hun financiële situatie verbeteren, maar ook weer deel kunnen nemen aan de samenleving.
    Gemeenten blijven sleutelspelers in inkomenszekerheid. De aandacht voor bestaanszekerheid neemt toe, vooral nu het een belangrijk thema is in de politieke debatten en het regeerprogramma van PVV, VVD, NSC, en BBB. Deze groeiende focus biedt hoop voor inwoners die worstelen met inkomenszekerheid, maar het stelt ook gemeenten voor de uitdaging om hun rol op een nieuwe manier in te vullen. Inkomenszekerheid is een essentieel onderdeel van bestaanszekerheid. De afgelopen jaren is het probleem van inkomensonzekerheid voor steeds meer mensen zichtbaar geworden. De landelijke overheid is een centrale speler in het bieden van een sociaal vangnet, maar het blijft onzeker of de maatregelen die de komende jaren worden genomen voldoende zijn om de kern van het probleem aan te pakken. Dit betekent dat gemeenten in de praktijk een cruciale rol blijven spelen. Ze zijn immers de eerste toegangspoort tot ondersteuning voor hun inwoners, en kunnen maatwerk leveren om hen te helpen met hun specifieke financiële en sociale situatie. Toch blijft het voor veel gemeenten een uitdaging om de dienstverlening effectief en toegankelijk te houden, vooral in tijden van financiële druk. Belangrijk is dat gemeenten niet alleen bestaande regelingen optimaal blijven benutten, maar ook innovatieve en toegankelijke vormen van ondersteuning ontwikkelen die aansluiten bij de dagelijkse werkelijkheid van de inwoners. In het complexe systeem van toeslagen en regelingen is het dan ook essentieel dat gemeenten zich richten op begrijpelijke en laagdrempelige hulp, zodat mensen niet alleen hun financiële situatie verbeteren, maar ook weer deel kunnen nemen aan de samenleving.
    ·241 x bekeken
  • NIET VERGETEN!! Vrijheidsplein Zeist
    UITNODIGING VAN SINTERKLAAS!
    Kom zaterdag 30 november tussen 12.00 en 14.00 uur naar de huiskamer van Sinterklaas!
    Neem je kleurplaat of tekening mee!
    #sinterklaas #sintnicolaas #huiskamervansinterklaas #wcvrijheidspleinzeist
    NIET VERGETEN!! Vrijheidsplein Zeist UITNODIGING VAN SINTERKLAAS! Kom zaterdag 30 november tussen 12.00 en 14.00 uur naar de huiskamer van Sinterklaas! Neem je kleurplaat of tekening mee! #sinterklaas #sintnicolaas #huiskamervansinterklaas #wcvrijheidspleinzeist
    ·914 x bekeken ·1 aandelen
  • NIET VERGETEN!! Vrijheidsplein Zeist
    UITNODIGING VAN SINTERKLAAS!
    Kom zaterdag 30 november tussen 12.00 en 14.00 uur naar de huiskamer van Sinterklaas!
    Neem je kleurplaat of tekening mee!
    #sinterklaas #sintnicolaas #huiskamervansinterklaas #wcvrijheidspleinzeist
    ·288 x bekeken